Visserijdag Arnemuiden 2017

Datum : 16-05-2017

Arnemuiden opent op zaterdag 24 juni 2017 weer haar poorten voor de jaarlijkse Arnemuidse Visserijdag. Tijdens het succesvolle evenement draait alles om het thema visserij. Er kan weer genoten worden van vele activiteiten en folklore.

Bekijk de plaatselijke streekdracht van dichtbij, geniet van de gezelligheid op de markt, moedig de ringrijders aan en smul van een gratis gebakken visje. Op deze dag kunt u genieten van de veelzijdige maritieme sfeer van Arnemuiden. Leer van de geschiedenis van Arnemuiden met het water in het Museum en op de Historische Scheepswerf.

Van 10.00 – 13.00 uur wordt er ook een Kinderrommelmarkt gehouden. U kunt op deze dag genieten van meer dan 90 marktkramen, van de ringrijders, allerlei acties en activiteiten van de Arnemuidse ondernemers, stichtingen, verenigingen en kerken. Ook zijn er verschillende optredens van onder andere Muziek Vereniging Arnemuiden, Dave Caljouw en Spaanse Dans. Op de hele markt zijn allerlei lekkernijen uit de zee te koop, denk aan Hollandse Nieuwe, gerookte paling en zalm of verse garnalen. Voor de kinderen is er o.a. een Schommelschip en draaimolen. Ringrijdersvereniging In Galop houdt de jaarlijkse ringrijderswedstrijd in de Burg. Hackstraat.

De visserijdag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur, de optredens zijn vanaf 11.00 uur tot 15.30 uur in de tent op de Markt onder de toren.

Soort nieuws : Evenementen