Attracties

Datum : 04-02-2013
Het eiland Walcheren was van groot strategisch belang tijdens de oorlog. Dit had te maken met de Westerschelde, die de toegangsweg vormde naar de havenstad Antwerpen. De Geallieerden hadden in het najaar van 1944 Antwerpen al veroverd, maar konden geen gebruik maken van de haven, omdat de Duitsers de toegangsweg nog in handen hadden en alle passerende boten tot zinken konden brengen.
Datum : 04-02-2013
De molen van Arnemuiden heet Nooit Gedacht en is gebouwd in 1981, nadat de oude molen op 25 juni 1977 was afgebrand. De molen is niet helemaal ‘nieuw’, want er zijn onderdelen gebruikt van een uit 1896 daterende stellingmolen uit Duitsland. De oude molen van Arnemuiden werd gebouwd in 1737 en was tot 1965 in gebruik als korenmolen.
Datum : 04-02-2013
De klokken in de kerk op de Markt van Arnemuiden zijn bij velen bekend vanwege het lied waarin ze worden bezongen. Deze klokken, met de namen Jezus en Maria, hingen in de oude kruiskerk van Arnemuiden. De kerk is gebouwd in de eerste helft van de 16de eeuw. In 1858 werd de oude kruiskerk afgebroken en is er een nieuwe kerk gebouwd aan de Markt.
Datum : 04-02-2013
Het aantal vliegbewegingen op Vliegveld Midden-Zeeland groeit gestaag, zowel voor zakelijke en recreatieve luchtvaart als vluchten voor maatschappelijke doeleinden. De politie, het Koninklijk Huis, de traumahelikopter en uitvoerders van milieucontroles maken in toenemende mate gebruik van de faciliteiten. Het merendeel van de vluchten is recreatief.
Datum : 04-02-2013
Het Veerse Meer en het omliggende natuurgebied bieden volop mogelijkheden voor sport en recreatie. Omdat er zout water in het meer wordt gelaten vanuit de Oosterschelde, is het water brak met een variërend zoutgehalte. Daardoor is het Veerse Meer één van de weinige plaatsen waar zuiderzeekrabbetjes, trompetkalkkokerwormen en het mosdiertje palingbrood voorkomen.